Laman Utama · Kalendar AktivitiThursday, July 02, 2015
Menu Utama
Laman Utama
Di Mana Kami ?
Contact Me
Kalendar Aktiviti
Cara Upload Gambar
Search
No Telefon Penting
Galeri Foto
Iklaneka@sunet
Surat Khabar
Utusan Malaysia
Berita Harian
Harian Metro
Malaysiakini
Agendadaily
Malaysia Hari Ini
Selangorkini
Berita Semasa
Malaysia Today
Malaysia In Focus
Malaysian Digest
MStar Online

Pautan Tempatan
Apartment Rose
Bristana
KAFAI Darul Syahadah
KRT Saujana Utama
Masjid An Nur
Masjid SU
Nisa-SaujanaUtama
PAS Saujana Utama
PAS Saujana Utama 2
Persatuan Penduduk SU2
PKR Saujana Utama
Pusat Giat Wanita
SBCR
Seri Pristana
SK Saujana Utama
SMK Saujana Utama
Saujana Utama 3
Surau Al-Hidayah
Surau Al-Muhajirin
Surau Al-Mustaqim
Surau SBCR
Sutamacyclo
UMNO Saujana Utama

Pautan Lain
Kerajaan Malaysia
Kerajaan Selangor
Menteri Besar Selangor
MDKS
Talian Aduan Rakyat
JAIS

Aplikasi
Ramalan Cuaca
Pembaharuan CDL
Semakan Tempoh CDL
Semak Daftar Pengundi
Semak Saman JPJ
Semak Saman PDRM
Semak Taksiran MDKS
Semak Mata KEJARA
Semak Tender Kerajaan
Tempahan MAS
Tempahan Firefly
Tempahan Air Asia

News
MESRA MAAL HIJRAH & TAHUN BARU ROSE APT

MAJLIS MESRA MAAL HIJRAH 1429 & TAHUN BARU 2008
( Anjuran Surau Al-Iman, Rose Apartment dan
Persatuan Pemilik & Penduduk Rose Apartment)

Tarikh : 2 Februari 2008 / 24 Muharam 1429 (Sabtu)
Waktu : 7.00 - 11.00 malam
Tempat : Dataran Rose Apartment
( Halaman Surau Al-Iman )

Aturcara Majlis
Sembahyang Maghrib Berjemaah
Ceramah Maal Hijrah oleh : Ustaz Roslan Ibrahim
Sembahyang Isyak Berjemaah
Majlis Sambutan Maal Hijrah
- Persembahan Nasyid : Ustaz Amal
- Jamuan Makan
- Cabutan Bertuah

Semua Di Jemput Hadir

Ikuti perbincangan lanjut.

Admin on January 31 2008 14:58:13 · Print
Bicara Bersama Pengurus PSS SBCR

Bersempena dengan sambutan ulang tahun pertama Petronas Service Station ( PSS ) SBCR, wakil portal www.saujanautama.net telah singgah dan sempat berbicara bersama Pengurusnya iaitu Encik Zakaria Daud. PSS SBCR dikendalikan di bawah syarikat Sri Anggerik Enterprise.

En Zakaria, 46 tahun, berasal dari Kedah dan kini menetap di Seksyen 7 Shah Alam. Beliau telah menetap di Selangor selama 19 tahun. Mendapat Ijazah Sains Universiti Sains Malaysia pada tahun 1988 dalam bidang Matematik. Selepas menerima ijazah, kerja dengan Sapura Holding dan kemudian dengan syarikat mengimport dan menjual buku dari luar negara ( kontraktor buku ) selama 14 tahun sebelum berkecimpung dalam perniagaan stesen minyak ini.

Ikuti cacatan bicara, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 30 2008 03:22:26 · Print
Bantuan KPM 2008

Satu Majlis Penyampaian Bantuan-Bantuan Kementerian Pelajaran Malaysia 2008 telah diadakan di Dewan Gemilang SMK Puncak Alam pagi 27 Januari 2008. Penyampaian telah disempurnakan oleh Ahli Parlimen Kuala Selangor, YB Tuan Mohd Daud Hj Tarihep. Penyampaian bantuan ini meliputi sekolah-sekolah sekitar seperti SMK Puncak Alam, SMK Saujana Utama, SK Saujana Utama, SK Puncak Alam 1 dan SK Puncak Alam 2. Bantuan ini melibatkan kira-kira 400 pelajar yang meliputi pelbagai kategori sumbangan.

YB Daud dalam ucapannya merakamkan ucapan terima kasih kepada semua guru yang telah bersusah payah dalam mengajar dan mendidik murid-murid bagi membentuk modal insan yang akan datang.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 28 2008 02:13:01 · Print
Pemuafakatan Ibubapa & Guru Tahun 6 SKSU

Satu program Permuafakatan Ibubapa Dan Guru Tahun Enam 2008 telah diadakan pada 27 Januari 2008 di Dewan SMKSU. Tujuan program ini diadakan adalah untuk membantu ibubapa dalam memahami peranan dan tanggungjawab yang boleh dimainkan untuk meningkat pencapaian akademik murid khususnya dalam menghadapi UPSR.

Program ini juga merupakan program tahunan yang diadakan untuk pelajar dan ibubapa Tahun Enam. Terdapat tiga matlamat penting daripada progam ini iaitu :- ( 1) Mewujudkan permuafakatan ibubapa dan guru; ( 2) Meningkatkan kesedaran ibubapa berkenaan sikap sporting mereka yang amat diperlukan dalam menentukan kelancaran program yang telah dirancang dan ( 3) Merapatkan hubungan antara ibubapa dengan pihak sekolah terutamanya guru mata pelajaran anak masing-masing.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 27 2008 08:11:08 · Print
Kempen Kesedaran Kesihatan 2008

Satu program Kempen Kesedaran Kesihatan 2008 akan diadakan di SMK Saujana Utama pada 2 Februari 2008. Program bermula pada jam 7.00 pagi sehingga 5.00 petang. Program yang bertemakan 'Jom Sihat 2008' ini melibatkan aktiviti yang memberi penekanan terhadap aspek kesihatan melalui aktiviti seperti pemeriksaan kesihatan dan pameran kesihatan. Antaranya ialah Pemeriksaaan Kesihatan Percuma, Demonstrasi dan tunjuk ajar CPR, Pemeriksaan Gigi Percuma, Pameran Kesihatan, Ceramah Kesihatan, Senam Robik, Pertandingan Mewarna untuk kanak-kanak, Derma darah dan Kuiz Kesihatan.

Program ini dianjurkan oleh Jawatankuasa Kerja Perkembangan ( JKP ) Kebajikan dan Kemasyarakatan, Kolej ( Perubatan ) Kediaman Ibnu Sina, Universiti Malaya dengan kerjasama Pejabat Parlimen Kuala Selangor, SMK Saujana Utama dan MPP Saujana Utama. Semua penduduk adalah di jemput hadir.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 27 2008 07:23:10 · Print
Merentas Desa SK Saujana Utama 2008

SK Saujana Utama ( SKSU ) telah mengadakan acara merentas desa peringkat sekolah pada hari Sabtu, 26 Januari 2008. Seawal 7.30 pagi, para pelajar yang dibahagikan kepada 6 kategori telah mula berkumpul di dataran sekolah. Sebelum acara bermula, mereka diberikan taklimat ringkas dan diikuti dengan acara senaman pemanas badan.

Pelepasan pertama telah dibuat oleh Pengerusi PIBG dan diikuti oleh Guru Besar dan Guru Penolong Kanan. Selain tenaga para tenaga pengajar SKSU, pasukan Kumpulan Rukun Tetangga Saujana Utama ( KRTSU ) turut membantu dalam melicinkan perjalanan dan keselamatan para pelajar.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 26 2008 17:03:38 · Print
NOTIS GANGGUAN BEKALAN AIR (SYABAS)

NOTIS GANGGUAN BEKALAN AIR (SYABAS)

TARIKH : 26/1/08 ( Sabtu )

Waktu Gangguan Bekalan : 9.30am - 4.30pm

Kawasan Terlibat : Jln Anggerik 1,3,5,7,9
Jln Flora 1,2,3,4,5,6, Jln Dahlia 1,2,3

Perhatian : Sila tutup injap masuk ( stoplock ) sebelum meter semasa gangguan bagi mengelakkan air kotor masuk kesistem paip rumah tuan/puan.

Perhatian : Sila pastikan juga tiada sebarang kenderaan yg diletakkan di pili bomba berhampiran kerana kerja-kerja selenggaraan sesalur. Sebarang pertanyaan sila hubungi: 1-800-88-5252 (PUSPEL Centre)

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 25 2008 16:00:00 · Print
SU Photographers Outing

Satu aktiviti ‘SU Photographers Outing’ anjuran Lensa@SU telah diadakan pada 23 Januari 2008 di kawasan Hutan Simpanan Bukit Cerakah, berdekatan dengan empangan yang dikenali sebagai ‘Empangan Altantuya’. Seramai lima orang jurufoto telah menyertai aktiviti ini yang diadakan untuk saling berkongsi maklumat dan pengalaman dalam mengenali lebih mendalam dunia foto dan khusunya keupayaan kamera masing-masing. Aktiviti bermula jam 7 pagi dan berakhir pada jam 12.00 tengahari.

’Walaupun fokus aktiviti adalah keindahan alam semulajadi flora dan fauna, namun banyak yang dipelajari daripada aktiviti ini’, demikian menurut Sdra Mazlan Ismail, selaku Ketua Rombongan. Beliau turut berharap agar aktiviti ’outing’ seterusnya dapat di adakan di FRIM Kepong bulan hadapan dan lebih ramai yang akan turut serta.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 23 2008 16:03:43 · Print
Mesra Pelanggan Stesen Petronas SBCR

Bersempena dengan ulangtahun pertama Stesen Minyak Petronas SBCR, satu program Program Komuniti Mesra Bersama Pelanggan akan diadakan pada 26 Januari 2008 di stesen minyak tersebut. Majlis yang bermula mulai 8.30 pagi hingga 12.30 tengahari itu menyediakan pelbagai acara untuk orang ramai sebagaimana berikut :-

Penyampaian Sumbangan
Kepada Anak Yatim, Keluarga Kurang Berkemampuan Ibu Tunggal Dan Rumah Anak Yatim

Penyampaian Hadiah Kepada Pemenang Car Craze Bulan Disember 2007 ( Jumlah Belum Disahkan )

Untuk Kanak-Kanak
Pertandingan Mewarna, Pakaian Beragam
Mencari Harta Karun Dalam Tepung
Mencari Emas Dalam Belon, Isi Air Dalam Botol

Cabutan Bertuah Pemegang Kad Kesetiaan Pelanggan ( 20 Hadiah )

Cabutan Bertuah Pelanggan Pada Hari Sabtu 26 Januari 2008 Yang Membeli Minyak Atau Barangan RM 3.00 Atau Lebih Dalam Satu Resit ( 15 Hadiah )

Untuk Dewasa
Mumia Cantik, Minum Coke Dengan Straw Panjang

Perkhidmatan Kaunter
Kaunter Pendaftaran Kad Mesra
Penebusan Ganjatan Real Rewards
Keahlian Kelab Saujana Utama
Joy Ride

Semua Penduduk Sekitar Dijemput Hadir
Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 22 2008 16:00:00 · Print
Bulan Sukan Cemarawest

Komuniti Cemarawest telah menganjurkan pelbagai aktiviti sukan sepanjang Januari 2008 untuk ahli komuniti. Lantaran itu bulan Januari 2008 disebut juga sebagai Bulan Sukan Cemarawest. Sambutanbulan ini akan diakhiri dengan jamuan tahunan yang bakal diadakan pada 2 Februari 2008. Pelbagai jenis sukan telah dan bakal dipertandingkan yang terdiri daripada kategori yang ringan, santai dan menjadi kegemaran ramai . Antara ialah walkhaton, badminton, bola jaring jalanan, congkak dan batu seremban. Semua aktiviti diadakan bagi memupuk bakat ahli komuniti di samping untuk mengeratkan kemesraan antara penduduk setempat.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 21 2008 16:28:23 · Print
Azmil Mustafa Di Surau Al-Hidayah

Satu ceramah sempena Maal Hijrah telah diadakan di Surau Al-Hidayah pada 20 Januari 2008, selepas solat Maghrib. Ceramah telah disampaikan oleh Sdra Azmil bin Dato’ Mustafa, bekas pelakon yang suatu masa dahulu popular dengan filem ‘Ali Setan’ dan 'Mekanik'. Beliau kini sedang menuntut mendalami Bahasa Arab di Syria dan kembali 'bercuti' selama 2 minggu di Malaysia. Kira-kira 200 orang telah hadir mengikuti ceramah beliau yang dimulakan dengan peri pentingnya kita kembali mengikut taqwim Hijrah berbanding taqwim Masehi yang ada implikasi daripada segi akidah. Mengambil semangat Hijrah Rasulullah a.s.w, beliau menyeru agar kita berhijrah kembali ‘berkiblatkan’ kepada Islam dalam segenap aspek kehidupan.

Lagi berita, gambar dan perbincangan lanjut.

Admin on January 20 2008 15:57:00 · Print
Page 47 of 55 << < 44 45 46 47 48 49 50 > >>
Login
Username

PasswordNot a member yet?
Click here to register.

Forgotten your password?
Request a new one here.
Pengguna Online
Tetamu Online: 3
Bukan Ahli Online:

Ahli Berdaftar: 1,319
Belum Diaktifkan: 46985
Terbaru : azilahchan
Last Seen Users
Faretha Begum 5 weeks
fard10 weeks
idah13513 weeks
orggagah14 weeks
wadii16 weeks
khoiruddin20 weeks
zamani21 weeks
razmanzaki22 weeks
miefie7424 weeks
farizss27 weeks
kaptenlapok27 weeks
ubaijamil28 weeks
Admin29 weeks
muhalin30 weeks
madhya31 weeks
biruenie32 weeks
yobza32 weeks
herol33 weeks
sirapLimau33 weeks
hair33 weeks
Kotak Menjerit
You must login to post a message.

wadii
10/03/2015 03:13
salam Bro... lama tak jumpa bro

khoiruddin
09/02/2015 01:57
sunyi nye... lama x singgah sini...

miefie74
13/01/2015 04:59
Mintak tolong ada tak contact reliable contractor nak extend bilik ler

idah135
05/01/2015 04:42
suka2

kaptenlapok
19/12/2014 01:19
i like it

Admin
08/12/2014 09:57
Nantikan wajah baru su.net ... huhu

madhya
25/11/2014 08:06
HOMESTAY SAUJANA UTAMA 2 CALL..019 3527734 / 4050 6445 AJIE TQ.

madhya
25/11/2014 08:03
salam all..homestay su2 ,promosi cuti sekolah nov,dec,jan cal laju2 019 352 7734 / 4050 6445

idah135
24/11/2014 03:28
pada pandangan saya perlu

Admin
13/11/2014 09:47
Mohon cadangan adakah portal ini perlu diaktifkan semula ?

zall
04/09/2014 03:08
forum kat mana2 pun mmg byk tinggai sawang angkara FB..

501
26/08/2014 11:08
Assalamualaikum...tumpang
tanya....umah sewa double storey brapa sewa kat su1 ni


eszek
03/07/2014 02:15
boleh sesapa share info weekend maid? sy sdg mencari ..wassaup di 0192831793.tq

lomangsebatang
25/06/2014 08:00
Kalau baru nak mohon mmg dah terlambat, undian sudah lepas

kakak
24/05/2014 13:38
Salam.Sapa tau apa-apa pasal bazar ramadhan ni? Nak join niaga..Anyone?

lomangsebatang
24/03/2014 06:17
Cafe Secret Recipe Kini di Saujana Utama

idarin
21/01/2014 01:16
Tuisyen sains sek ren-sesiapa yang berminat bolehlah menghubungi cikgu ida 0126246501

idah135
09/01/2014 11:23
Sya mencari penjaga baby umur 2 bln . Ada sesiapa tahu. Sy di sbcr

madhya
03/01/2014 03:47
salam n slamat tahun baru 2014 khusus warga saujana utama wlaupun hari2 traffic jem...

myra
19/12/2013 12:47
assalam....kengkawan.. recommend contractor renovation rumah 0132326000 mr.saiful

Jeritan Lama
Ke Atas Semula
© Copyright 2007-12 Saujanautama.net, Saujana Utama, 47000 Sungai Buloh, Selangor Darul Ehsan
.: Penafian :.
Pihak Panel Portal tidak bertanggungjawab terhadap sebarang kehilangan, kerosakan
atau gangguan yang dialami kerana menggunakan maklumat dalam laman ini.

5043509 Unique Visits
Engine: Entrance Theme / originaly Black act Revised by Design-Shoppen